Откриха 69 гроба и 129 тела в мексиканския щат Гереро
Откриха 69 гроба и 129 тела в мексиканския щат Гереро / БГНЕС, архив

Издирването на телата на 43-мата изчезнали студенти в южния мексикански щат Гереро доведе до разкриването на 69 нелегални гроба и 129 тела през последните 10 месеца, предаде Асошиейтед прес, цитирайки съобщение на главната прокуратура на страната.

Пет въпроса относно изчезването на 43-та мексикански студенти

Никоя от находките не е свързана с младежите, които изчезнаха след сблъсък с полиция в град Игуала на 26 септември миналата година. Властите вече и не вярват, че някое от телата на студентите ще бъде намерено. Според прокурорите студентите са били предадени на наркобанда, която ги е убила и е изгорила телата им.

Откриха обезглавени тела и човешки глави в мексиканския щат Гереро

Броят на телата и гробовете, открити от октомври до май може да е и по-голям, отколкото се сочи в доклада, казват от прокуратурата в отговор на запитване от АП. Агенцията припомня, че над 20 000 се водят изчезнали в Мексико и следите на много от тях се губят именно в Гереро - щата, който е най-голям производител на опиум и полесражение, на което воюват за пазар и надмощие няколко наркокартела.

Според правителството няма никакви доказателства 43-мата студенти да са били замесени в търговия с наркотици. Според официалната версия студентите били взети по погрешка за съперничеща наркобанда.

Много хора обаче не вярват във версията на правителството.

Източник: БТА