ГЕРБ обяви кандидат-кметовете за общините от област Шумен
ГЕРБ обяви кандидат-кметовете за общините от област Шумен / снимки: Дарик-Шумен

ГЕРБ обяви кандидат-кметовете за десетте общини от област Шумен, които влизат в предизборната надпревара за местния вот тази есен. Заместник-председателят на партията Цветан Цветанов пристигна в Шумен, за да оповести лично, кои са кандидатите, издигнати от ГЕРБ в региона.

Народният представител и бивш началник на полицията в Шумен Любомир Христов е кандидатът за кмет на областния град. Цветанов изказа благодарност към Христов за активната му работа в Народното събрание и заяви, че с натрупания опит и създадените от него контакти ще доведе до сериозна подкрепа и ще може да се реализира, като успешен кмет. „Смятам, че това е най-достойния кмет, който ще бъде излъчен в сегашната надпревара за община Шумен", каза още Цветанов. Той призова политическите опоненти да има сблъсък на идеи и дебати, които да водят до това избирателите да гласуват за по-добрия. „Нека да имаме толерантна борба, която да даде възможност на хората да изберат най-добрите качества на хората, които участват в предизборната надпревара", каза още Цветанов. По думите му, кампанията на ГЕРБ ще се отличава с повече лични срещи с избирателите.

Относно общините с традиционно силно влияние на ДПС Цветанов заяви, че е убеден, че ГЕРБ е единствената партия, която предлага алтернатива за избирателите в тези населени места и това ще бъде доказано в предстоящите местни избори.

ГЕРБ обяви кандидаткметовете за общините от област Шумен
netinfo

„Харесва ли ви град Шумен, един гард който е със затихващи функции, един град в който питейната вода не става за пиене, а имаме най-високата цена, един град в който е най-мръсен въздуха, град който по безработицата е на едно от първите места, един град в който няма реализирани европейски проекти", заяви Христов. Той допълни, че предизвикателството да е кандидат за кмет на Шумен е много сериозно. „Аз съм човек, който е повече на действията от колкото на приказките и това сък го доказал в работата си като областен директор на полицията", каза още кандидат-кметът на ГЕРБ за Шумен.

Ето и кандидатите за останалите 9 общини от област Шумен, които ГЕРБ издига:

Велики Преслав - Анелия Асенова
Нови пазар - Ивайло Камаджиев
Върбица - Халми Амза
Венец - Бекир Сабриев
Смядово - Иванка Петрова
Хитрино - Нермин Исмаил
Каолиново - Юзай Хюсни
Каспичан - Милена Недева
Никола Козлево - Ешреф Реджеб

ГЕРБ обяви кандидаткметовете за общините от област Шумен
netinfo

Цветанов оцени високо досегашните кметове на ГЕРБ в област Шумен, зам.-председателят на партията даде висока оценка и за работата на общинските съветници. Листите с кандидатите а местни парламентаристи ще станат ясни през септември.

На въпрос за евентуална подкрепа от други политически сили Цветанов заяви, че ГЕРБ се стремим първо към партньорство с българските избиратели. „Що се касае за политическа подкрепа - всяка една община има своята специфика. Ние бихме приели всяка една подкрепа, която е принципна, която е ясна и не оставя някакви съмнения в обществото за задкулисие", подчерта Цветанов.