Синдикатите пращат на Борисов списък с проблеми в МВР
Синдикатите пращат на Борисов списък с проблеми в МВР / снимка: БГНЕС, архив
Синдикатите пращат на Борисов списък с проблеми в МВР
81148
Синдикатите пращат на Борисов списък с проблеми в МВР
  • Синдикатите пращат на Борисов списък с проблеми в МВР

Синдикалната федерация на служителите в МВР подготвя списък с нерешените проблеми в системата, който да бъде изпратен до премиера Бойко Борисов в началото на следващата седмица.

Това заяви в ефира на Дарик заместник-председателят на федерацията Илия Кузманов, малко преди днешния протест на полицаи, пожарникари и служители на затворите.

Кузманов припомни, че основните искания са свързани с решаване на проблемите около опазването на границата с Турция, липсата на заплащане за извънреден труд, реформата в пожарната и нивото на социалния диалог в МВР.

«Днес е 44-ят ден от протеста и до момента министър Румяна Бъчварова не е провела нито един разговор с нас», обясни Илия Кузманов.

Според него искането за оставка на ръководството е безсмислено.

„Съвсем безпредметно би било един министър да бъде сменен с друг, при положение, че начинът, по който се води социалният диалог и начинът, по който има желание да се решат проблемите, остане същият. За нас оттук нататък остава по-трудното - да обясним на обществото и НПО-тата какви са проблемите. Т.е. с голяма обществена подкрепа да постигнем това, което е полезно и за колегите, и за гражданите. Очаквам около 1000 души на днешния протест. Не сме на мнение, че количеството е по-важно качеството. Г-н Цветанов преди време каза, че и 50 човека да излязат, това показва, че има проблем. Ние значително ще надхвърим 50 човека", добави Кузманов.