Арестуваха шефа на фонд „Научни изследвания” за убийство
Арестуваха шефа на фонд „Научни изследвания” за убийство / снимка: Guliver/Getty Images

Шефът на фонд „Научни изследвания” към Министерството на образованието и науката (МОН) Николай Христов е задържан за убийството на свой приятел. За инцидента се разбра преди седмица, но не беше категорично изяснено дали става въпрос за убийство или самоубийство.

57-годишният Николай Христов е бил в компанията на свой приятел - мъж на 55 години. Установено е, че двамата са употребили солидно количество алкохол, възникнал скандал и Христов стрелял.

Около 18.40 ч. екип на „Бърза помощ” пристига на адреса и констатира, че 55- годишният мъж е смъртоносно прострелян. На Николай Христов е повдигнато обвинение за убийство и му е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Въпреки че инцидентът е станал миналия понеделник от просветното министерство не са имали информация за това, че Христов е в ареста. По информация на Дарик колегите му от фона дори го обявили за национално издирване.

Николай Христов е бил зам.-председател на координационния съвет на СДС - Враца, политически секретар на Радикалдемократическата партия и член на Централното бюро на Демократическата партия, депутат в 36-то, 37-о и 38-о Народно събрание.