Хакери удариха сайт за изневери, откраднаха голи снимки на милиони хора
Хакери удариха сайт за изневери, откраднаха голи снимки на милиони хора / ThinkStock/Getty Images

Хакери обявиха, че са откраднали данните на 37 милиона изневеряващи съпрузи от сайта Ашли Медисън, в който хората, желаещи да имат извънбрачна афера, могат да си уредят онлайн срещи, предаде Ройтерс.

ФБР разби най-големия интернет портал за хакери

Киберпиратите са се нарекли Ударен екип. Те заплашиха, че ако сайтът не бъде закрит, те ще пуснат в интернет голи снимки и разкази за сексуалните фантазии на 37 милиона души, регистрирали се в сайта, за да си намерят извънбрачен партньор. Хакерите заплашат да публикуват и истинските имена на потребителите и данните за техните кредитни карти. Киберпиратите настояват за закриването на още няколко подобни сайта.

Ашли Медисън планираше да излезе за първи път на борсата в Лондон и да събере 200 милиона долара. Мотото на сайта е: "Животът е кратък, така че впуснете се в любовна афера".

Фейсбук приложения "крадат" данните ни

Според статистически данни сайтът е посещаван от 124 милиона души месечно и е достъпен на редица езици, сред които китайски, английски, немски, френски, испански, гръцки и др. Той е собственост на канадската компания Авид Лайф медия. Сайтът е кръстен на две популярни английски женски имена.

Източник: БТА