Полицаите се оттеглят от преговорите с Бъчварова
Полицаите се оттеглят от преговорите с Бъчварова / снимка: БГНЕС, архив

Синдикалната федерация на служителите в МВР изпрати писмо до вътрешния министър Румяна Бъчварова, с което я информира, че напуска преговорите с политическото ръководство на министерството.

Това се случва на 39-ият ден от началото на протестните действия на служителите в МВР, стартирали заради провежданата пенсионна реформа и нерешените проблеми в Министерството на вътрешните работи.

В писмото до вътрешния министър Управителният съвет на Федерацията уточнява, че по време на преговорите са постигнати известни положителни резултати и е постигнато сближаване на някои виждания на политическото ръководство на МВР и синдикатите - най-вече по проблемите на специализираната полицейска операция по границата с Турция и полагания от служителите извънреден труд.

„За съжаление, тези резултати са частични, а пълната им реализация продължава да остава значително разсрочена във времето и не е гарантирана по никакъв начин", допълват от синдиката.

По думите им по други основни въпроси - като преструктурирането в Главна дирекция „Пожарна безопасност" и защита на населението и положението на нейния директор главен комисар Николай Николов, не е постигнат напредък. Затова синдикатите намирали продължаването на преговорите при тези условия за безпредметно.

Източник: БГНЕС