15 са незаконните строежи премахнати през полугодието в Кърджалийско, още 10 ще съборят до края на 2015-а
15 са незаконните строежи премахнати през полугодието в Кърджалийско, още 10 ще съборят до края на 2015-а / netinfo

15 са незоконните строежи, премахнати със заповеди на ДНСК, на територията на област Кърджали през първото полугодие на 2015 година, сочи справка в публичния регистър на дирекцията. От там уточниха, че до края на тази година подобна участ ще сполети още над 10 незаконни постройки. Те са в прилежащите териториина язовирите «Кърджали» и «Студен кладенец», в градовете Кърджали, Ардино и др.

От вече премахнатите 15 незаконни строежи в областта, 6 са в района на яз. „Кърджали”, като по-голяма част се намират в землището на с. Главатарци.

Публичният регистър сочи, че сред изпълнените заповеди за премахване на незаконно построени обекти на брега на язовира в периода февруари-април 2015 година са масивна постройка, басейн, навес с пещ, ограда и укрепваща стена.

 

До чашката на яз.„Студен кладенец” в района на с.Звезделина през март са били премахнати масивна и полумасивна вилна постройка. Месец по-рано е премахната и бетонова площадка за вилна сграда на брега на язовира, в землището на село Седловина.