Огромен интерес към кастинга на Х Factor във Велико Търново
Огромен интерес към кастинга на Х Factor във Велико Търново / снимка: Dariknews.bg, Йоана Миланова

За поредна година кастингът за X Factor предизвика огромен интерес във Велико Търново. Стотици кандидати за голямата сцена дойдоха рано сутринта в Гранд хотел „Янтра", където през целия ден текат прослушвания. Старата столица е първият град- домакин на най- популярното музикално шоу в страната. Специално за кастинга във Велико Търново пристигнаха главният редактор на X Factor Влади Априлов, чаровните водещи Алекс Раева и Мария Игнатова и финалистката от третия сезон Михаела Маринова.

"Много хора смятаха, че може би ще се наложи пауза между двата сезона, но различни проучвания показаха, че хората искат да гледат млади таланти, които пеят от екрана. X Factor е най- доброто музикално шоу в България и се гордеем с това, което направихме в третия сезон. Дойдоха много международни звезди, които се включиха в този празник", посочи Влади Априлов.

Той сподели, че тази година има много промени в шоуто, а една от тях е смяната на журито. Главният редактор на предаването информира, че Заки, Любо, Мария и Саня ще продължат да бъдат част от X Factor със съвети към новите участници или като гости в къщите на съдиите. Нещо повече- един от тях и тази година ще бъде съдия. Кой обаче засега се пази в тайна, като това е изненада дори за водещите Алекс и Мария.

Вече са известни имената на други двама членове на журито. Тази година група от финалисти ще наставлява продуцентът на шоуто Маги Халважиян. "Саймън, който е създател на X Factor, няма музикално образование, но има нюх за талантите, имащи потенциал за звезди. Така стои въпросът и при Маги", каза Влади Априлов.

Съдия в новия сезон ще бъде и тийн идолът Криско. "Чета коментари и много хора се чудят защо сме го поканили и странното е, че не могат да стигнат до обяснение. Криско е 25- годишен човек, който през последните 3-4 години е най- продуктивният млад автор, носител на редица награди и създател на музикални хитове. Той знае какво е шоу бизнес и може да ни помогне с много идеи как тези млади хора да намерят по- добра реализация", обясни главният редактор.

Той подчерта, че тази година победителят в музикалното шоу ще си тръгне с награда от 50 000 лв., а това се прави за първи път в родния X Factor.

От екипа споделиха, че кандидатите за кариера и слава от Велико Търново тази година са в пъти повече. Любопитното е, че има таланти и от Беларус, Македония, Нигерия и САЩ.

Да бъдат смели и да следват мечтите си пожела на новите участници Михаела Маринова, която стигна до финала в третия сезон. Тя бе изключително щастлива, тъй като утре е премиерата на клипа й към сингъла "Стъпка напред".

Други новини от Велико Търново