Борисов уволни зам.-министър на туризма, заспала пияна в бар
Борисов уволни зам.-министър на туризма, заспала пияна в бар / снимка: БГНЕС
Борисов уволни зам.-министър на туризма, заспала пияна в бар
80979
Борисов уволни зам.-министър на туризма, заспала пияна в бар
  • Борисов уволни зам.-министър на туризма, заспала пияна в бар

Бойко Борисов уволни заместник-министъра на туризма Надя Маринова, „защото спи пияна в бар”. „С какъв авторитет ще отиде при бранша”, аргументира решението си премиерът.

Решението Борисов е взел лично по своя преценка след като бяха разпространени кадри, на които Надя Маринова спи в столично заведение. Снимка на Маринова, която спи на маса в нощен клуб в столицата, беше разпространена в медиите преди дни.

Според информация на източници на сайта hashtag-bg.com в началото на юли Надя Маринова е забелязана да танцува на дансинга под звуците на руска музика, а малко след полунощ е заспала в тоалетната на заведението. След като охраната я е върнала на масата заместник-министър Надя Маринова е продължила съня си на масата в нощния бар.

Като заместник-министър Маринова отговаряше за маркетинга и рекламата на българския туризъм. Тя беше назначена на този пост през февруари тази година на мястото на освободения Бранимир Ботев.

Цялата биография на Маринова е свързана с туризма. Тя е магистър по икономика от  университета Braunschweig в Германия, докторант на Нов български университет. Има 18-годишен академичен опит, от които 12 години като преподавател в областта на мениджмънта и маркетинга в туризма и управление на проекти в туризма. Маринова е вицепрезидент на „Европейската мрежа от младежки центрове” към Съвета на Европа.