След намесата на Дарик Златка връща парите за болни деца
След намесата на Дарик Златка връща парите за болни деца / dariknews.bg
Илиана Николаева
80971
Илиана Николаева
news
прокурор Атанас Илиев
  • Илиана Николаева
  • news
  • прокурор Атанас Илиев

3 430лв. са преведени по сметките на болни деца, след като миналата седмица се разрази скандала с присвояването на събрани над 10 000лв. дарения от администраторката на фейсбук групата „Подарявам, давам от сърце" Златка Рангелова. Това съобщи пред Дарик един от активните членове на групата Илиана Николаева. Според нея Златка е представила вносни бележки за направени преводи по множество дарителски сметки от каузи за нуждаещи се от скъпо лечение в чужбина.

В момента се свързваме с всички родители на дечицата, за да разберем дали наистина има преводи от Златка по съответните банкови сметки", каза Илиана Николаева. Тя допълни, че до края на седмицата очаква всички средства да са възстановени и благодари на Дарик за съдействието.

Въпреки всичко Николаева е подала сигнал в прокуратурата срещу Златка Рангелова за измама в големи размери. Говорителят на Районна прокуратура Атанас Илиев потвърди, че вече е образувана преписката по случая с интернет измамите. Постъпила е и жалба от друг потърпевш от действията на Златка Рангелова, която също е приложена към преписката.

Предстои наблюдаващият прокурор да прецени дали да назначи предварителна проверка по случая или директно да образува досъдебно производство, в зависимост от това дали в жалбата е достатъчно добре описана ситуацията на престъплението.

По време на акциите по събиране на средствата три от децата са умрели без парите да стигнат навреме до тях. Заради това майката на Але - едно от починалите деца, също е решена, че ще заведе дело срещу Златка.

Със случая се е заел адв. Сава Гергинов, който ще защитава безвъзмездно излъганите дарители и родителите на болните деца.

Самата Златка Рангелова миналата вечер се е извинила на хората от групата "Подарявам, давам от сърце".

След намесата на Дарик Златка връща парите за болни деца
netinfo

Чуйте още от прикачените аудио файлове