ГЕРБ официално представи кандидат- кметовете си за общините във Великотърновско
ГЕРБ официално представи кандидат- кметовете си за общините във Великотърновско / снимка: DarikNews.bg

Заместник- председателят на ГЕРБ и народен представител от региона Цветан Цветанов лично представи днес кандидатите за кметове на партията за всички общини от област Велико Търново. “Няма да бъде изненада ако обявя, че кандидатът за старата столица е инж. Даниел Панов. Той е човек, който се е утвърдил като изключително добър професионалист, работил е за популяризирането на Велико Търново като туристическа дестинация. По време на неговия мандат градът спечели престижни награди и оглави много класации. Ефективно бяха усвоени средства от оперативните програми, републиканския бюджет и от допълнителни финансови пера”, обясни Цветанов. По негови думи по време на мандата на Даниел Панов Велико Търново се утвърди като един от водещите български градове по показател туризъм.

Кандидатът за кмет на Горна Оряховица е инж. Добромир Добрев. Заместник- председателят на ГЕРБ посочи, че въпреки тежкия мандат и ограничените възможности за ползване на средства от европейските фондове, сегашният градоначалник е положил максимални усилия Горна Оряховица да стане по- добро място за живеене. “За нас градът остава един сериозен приоритет по отношение на търсене финализирането на инвестиционни намерения за летището и развитие на жп транспорта”, каза Цветан Цветанов.

Д-р Ивелина Гецова ще се бори за трети кметски мандат в Лясковец. По думите на заместник- лидерът на ГЕРБ тя винаги е поставяла ребром много от проблемите. “13 млн. лв. от оперативните програми бяха инвестирани в града и той стана прекрасно място за живеене”, посочи Цветанов.

За Елена ГЕРБ залага на инж. Делян Млъзев, който бе похвален за своята ангажираност към проблемите на местните хора и институции. За последния мандат сегашният градоначалник привлече над 18 млн. лв. от европейските фондове.

Кандидатът на управляващата партия за Стражица отново е инж. Детелина Борисова. “Тя е мъжкото момиче на областта, защото докато бях вицепремиер и министър на вътрешните работи тя винаги е алармирала за проблеми, свързани с бедствия и аварии. Освен това около 30 млн. лв. от проекти са усвоени в Стражица, което дава по- добра перспектива за младите хора, но и за бъдещи инвестиции”, обясни Цветан Цветанов.

За Полски Тръмбеш ГЕРБ издига д-р Емил Енчев, за Златарица Стефан Брънзелов, а за Сухиндол Димитър Гърбов. В изборната битка за Павликени обаче партията ще влезе изключително амбицирана. “Нашият кандидат е Мирослав Маринов, който е общински ръководител на ГЕРБ. Общински съветник два мандата, успешен земеделски производител, занимава се със среден бизнес. Смятам, че със своя опит може да бъде изключително полезен на града”, заяви Цветан Цветанов.

В Свищов партията ще опита да спечели кметския стол с ветеринарния лекар д-р Кристиян Кирилов. За него бе изтъкнато, че през последните години има огромен принос за добрите изборни резултати в крайдунавския град.

“За нас е важно да не подценяваме нито една община и да не смятаме, че има такава, където успехът е гарантиран. Важно е още кандидатите ни да са максимално мотивирани и да представят най- доброто през избирателите. На агресията ще отговаряме с аргументи и управленски програми, толерантност, уважение на чуждото мнение”, категоричен бе заместник- председателят на партията. Основната амбиция на ГЕРБ е да затвърди резултатите си във Великотърновска област и да увеличи, да спечели в още 2-3 общини и да увеличи присъствието си в местната власт. В национален мащаб в момента 1601 са съветниците от ГЕРБ, а 94 общинските градоначалници. Според Цветанов съвсем реалистично е след местния вот съветниците да станат над 1700, а кметовете повече от 100.

Цветан Цветанов обяви, че до 19 юли ще приключат всички събрания за номинации на общински съветници. Той подчерта, че ГЕРБ е в изключително добро състояние, а кметовете са мотивирани от подкрепата, която получават от жителите на съответните населени места. Заместник- председателят на партията подчерта, че е крайно време българските избиратели да спрат да гласуват по емоция или за популистични идеи, а  да пуснат бюлетина за видимите резултати. На 13 септември в зала “Арена Армеец” пред 14 000 души ще бъдат представени всички кандидат- кметове от ГЕРБ.