Непорочна социална мрежа ще конкурира Фейсбук
Непорочна социална мрежа ще конкурира Фейсбук / Thinkstock/Getty Images

Пухкави облаци пробягват през синьото небе, докато потребителят напише паролата си. Госпъл музика отеква, когато виртуалните приятели са онлайн в мрежата. Вместо кликване на бутон "Харесва ми", се кликва на бутон "Амин".

Добре дошли във Фейсглория - бразилската евангелистка социална мрежа. Само за месец тя събра 100 000 потребители и иска да се превърне в конкуренция на Фейсбук.

"Във Фейсбук се вижда много насилие и порнография, ето защо решихме да създадем мрежа, в която можем да говорим за Бог, за любовта и да споделяме божиите думи", обяснява един от основателите на социалната мрежа, художникът Атила Барос.

Въпреки че регистрирането във Фейсглория е безплатно, в мрежата са забранени нецензурните думи. Създателите й са съставили списък от 600 термина, които са забранени. Забранени са и еротични текстове и текстове за насилие, снимки и
видеоклипове на целувки между хомосексуалисти.

Създателите на Фейсглория си поставят големи цели. Те са купили домейн Фейсглория на английски и на всички други възможни и невъобразими езици. Целта им е да объркт сметките на Фейсбук и Туитър в Бразилия и по света.

Източник: БТА