Български неволи заради банковата криза в Гърция
Български неволи заради банковата криза в Гърция / Thinkstock/Getty Images

Дни наред българин, глобен за неправилно паркиране в гръцкото курортно село
Урануполи, не може да си плати акта. Причината е в неработещите гръцките банки.

51-годишният Борислав Митов от Мадан пътувал служебно миналата седмица в южната ни съседка. На прибиране към България решил да се разходи и паркирал колата си. Неприятната изненада дошла, след като се върнал. Тогава той видял на предното си стъкло на автомобила фиш с глоба от 80 евро за неправилно паркиране.

Борислав признава вината си, като заявява, че не е видял знака. Според него санкциите в Гърция са солени и се наложило принудително да остане и в неделята, за да плати глобата и да няма проблеми при следващи пътувания.

"Ако плащането стане до 10 дни след съставянето на фиша, сумата е наполовина.
Отидох в пощата в Кавала в понеделник и се оказа, че не мога да платя, защото банките не работят" , разказа Митов. Казали му, че може да погаси глобата си в България, но и това се оказало невъзможно.

Как се живее с българска пенсия и с гръцка?

"По цял ден се занимавам с нашите банки и там служителите са категорични, че плащането трябва да стане в Гърция. Във вторник изтича десетдневния срок според гръцкия закон, в който мога да платя глобата наполовина. В понеделник пак ще пътувам до Ксанти, ще питам в полицията как да изляза от тази бъркотия. Аз искам да им дам парите, а те не ми ги взимат ", казва родопчанинът.

Други новини от Пловдив