ЧЕЗ ремонтира електропроводите си в Кюстендил и Дупница
ЧЕЗ ремонтира електропроводите си в Кюстендил и Дупница / ЧЕЗ

С цел подобряване на качеството на електрозахранването, ЧЕЗ Разпределение България извършва планова профилактика на съоръженията си. Проверките и ремонтните дейности ще продължат до края на октомври и ще обхванат над 5200 трафопоста на компанията.

Продължават ремонтите и на електропроводите, които ще подобрят електрозахранването в Берковица, Белоградчик, Самоков, Кюстендил, Дупница, в кв. Горубляне в столицата, в селата Плана, Железница, Бистрица, Желява, Бойница. Ще бъдат подменени и 1560 изолатора, 5340 кг проводници и 72 стълба.
За да не се нарушава нормалното ежедневие на хората, кратковременните прекъсвания на електрозахранването за подготовка на съоръженията за работа ще се извършват през нощта, когато има най-малък брой активни потребители. Тези оперативни превключвания осигуряват обезопасяване на съоръженията, които подлежат на ремонт през следващия ден. A за планираните прекъсвания по време на ремонтите, клиентите ще бъдат уведомени съгласно Общите условия.
Профилактиката се извършва с цел подобряване на състоянието на съоръженията и предлаганата услуга и в изпълнение на законовите изисквания.