Измамница присвои над 10 000 лв. от каузи за болни деца
Измамница присвои над 10 000 лв. от каузи за болни деца / dariknews.bg
Дани Йорданова
80930
Дани Йорданова
news
  • Дани Йорданова
  • news

Членове на група във фейсбук - „Подарявам, давам от сърце" се оплакаха пред Дарик, че една от администраторките е откраднала около 10хил. лв. от дарените средства по различни каузи за лечението на болни деца. Затворената фейсбук група, наброяваща около 7хил. членове, се занимава с благотворителни търгове. Всеки един от участниците в нея в продължение на месеци се е включвал „кой с каквото може", за да се съберат пари за нуждаещи се от скъпо лечение в чужбина.

Преди дни се оказало обаче, че една от администраторките на групата - 36г. пловдивчанка Златка Рангелова е лъгала всички за направени банкови преводи по сметките на болните деца. Парите никога не са постъпвали по техните сметки, твърдят близките на нуждаещите се малчогани. Сумата надвишава 10хил. лв., защото за всяка отделна кауза е трябвало да има налични над 1000лв.

Измамница присвои над 10 000 лв от каузи за болни деца
netinfo
Някои от членуващите в групата се съмняват, че всички администратори са били в комбина, но Златка ги е изиграла и сега са я натопили. Заради това повече от 1000 фейсбук потребители са напуснали групата през последните два дни. Дани Йорданова - също член на групата "Подарявам, давам от сърце", изключи такава възможност, защото парите са били изпращани единствено на Златка.

Профилът на Златка Рангелова в популярната социална мрежа е закрит. Тя не отговаря и на телефоните си. Хората, участвали в много от кампаниите за събиране на средства вече подготвят жалба срещу нея в прокуратурата.

Чуйте още за случая от Дани Йорданова в прикаченото аудио