Мъж е намерен мъртъв в джип в столицата, прякорът му бил Терориста (СНИМКИ)
Мъж е намерен мъртъв в джип в столицата, прякорът му бил Терориста (СНИМКИ) / снимка: Dariknews.bg, архив
Мъж е намерен мъртъв в джип в столицата, името му се свързва с ВИС (СНИМКИ)
80929
Мъж е намерен мъртъв в джип в столицата, името му се свързва с ВИС (СНИМКИ)
  • Мъж е намерен мъртъв в джип в столицата, името му се свързва с ВИС (СНИМКИ)

Труп на мъж беше открит тази сутрин в луксозен джип в столичния квартал "Бояна". По неофициална информация мъртвият е 51-годишният строителен предприемач Лъчезар Иванов по прякор Терориста. Името му се свързва със силовата групировка ВИС и кръга около ъндърграунд босовете от близкото минало.

Огледът на криминалистите започна малко след 09:00 ч., когато е подаден сигнал в полицията. Преминаващи по пътя шофьори забелязали паркирания джип, златисто Ауди Q7, в отбивка на пътя, точно до табела за входа на природен парк „Витоша". Колата е с ожулена лява врата и вероятно това е причината хората да са съобщили в полицията, че на мястото има пътно-транспортно произшествие.

Пристигналият на мястото екип обаче установил, че намиращия се в колата мъж на шофьорското място, е прострелян в главата. Куршумът е пронизал лявото слепоочие, а оръжието, с което е стреляно, е намерено в автомобила.

На този етап от МВР отказват подробности, но съобщиха, че най-вероятно става въпрос за самоубийство. По непотвърдена информация в джипа на мъжа са намерени множество документи, сред които и предсмъртна бележка.

Мъж е намерен мъртъв в джип в столицата прякорът му бил Терориста (СНИМКИ)
netinfo

51-годишният Лъчезар Иванов няма криминални регистрации в полицията, но през годините е свързван по непотвърдена информация със силовата групировка ВИС и кръга около Георги Илиев и Мето Илиенски. Според други информации бил приближен и до братя Галеви.

На името му в търговския регистър са записани няколко фирми, извършваща строителна дейност и търговия със строителни материали.

Разследващите продължават да изясняват обстоятелствата около смъртта му.

Прякорът на Лъчезар Иванов идва от участието му в един първите терористични актове в най-новата ни история. Той участва в отвличането на самолет. Тежкия инцидент е от преди близо 30 години. Датата е 7 март 1983 г. Арената е варненското летище. Светлините в цяла Варна изгасват, а родните служби планират и провеждат перфектна антитерористична операция, самолетът, пътниците и екипажът са спасени, а похитителите - неутрализирани.

Мъж е намерен мъртъв в джип в столицата прякорът му бил Терориста (СНИМКИ)
netinfo