Изненадващо БСП издигна Румен Павлов за кандидат- кмет на Стражица
Изненадващо БСП издигна Румен Павлов за кандидат- кмет на Стражица / DarikNews.bg, архив

Румен Павлов е кандидатът за кмет на БСП в Стражица. Неговата номинация събра най-голяма подкрепа на общинската конференция на социалистите в общината, научи Дарик. От 59 делегати за Павлов са гласували 35 души.

24 гласа е получил другият номиниран - председателят на общинската организация на БСП в Стражица Илиян Маринов. Изненадващият резултат е довел до оставката на Маринов от общинския съвет на БСП. Вероятно той ще се откаже и от място в листата за съветници.

“Приемам позитивно тази номинация. Търся реванш срещу кметицата Детелина Борисова и сега ми са дава такъв шанс”, коментира за Дарик Румен Павлов, който на миналите местни избори отново беше кандидат за кмет на Стражица, но издигнат от ДПС. Румен Павлов, известен с прякора Пантерата, е два пъти вицесветовен шампион и два пъти европейски шампион по борба, а така също и носител на златния пояс на Дан Колов. Около 200 гласа не достигнаха на заслужилия майстор на спорта, за да спечели кметското място в Стражица през 2011 г., когато се изправи на балотаж срещу кандидата на ГЕРБ Детелина Борисова.

На парламентарните избори м.г. Румен Павлов беше втори в листата за народни представители на ДПС. Все още не сме водили разговори, но очаквам подкрепа от Движението на местния вот, коментира Павлов. Има голяма вероятност неговата кметска кандидатура да получи подкрепа и от АБВ.