Хор Орфей с поредно успешно участие
Хор Орфей с поредно успешно участие / netinfo

С концерт в църквата „Свети Власий” в гр. Свети Влас завърши 38-мият концертен сезон за певците от Детски хор „Орфей”. Хасковлийчетата бяха част от участниците в първия фестивал на изкуствата в морския град. Хористите представиха своята програма от църковно-славянски песнопения и духовни песни в общ концерт с хора на Национална гимназия за дрeвни езици и култура - София. Двете формации бяха включени във фестивала редом с професионалните състави на Русенската, Бургаската и Варненската опера. Певците от Хасково под диригентството на Елена Цветкова изпълниха „Достойно ест”, „Тебе поем”, „Молитвами Богородицу”, „Тропар за светите братя Кирил и Методий”,”Светий Боже” и духовни песни от български композитори.

Доброто представяне на „Орфей” донесе и нова покана за участие - във фестивала „Планета на щастието”, който ще се проведе от 10-и до 14-и август отново в Свети Влас.

Сега певците се отдават на заслужена почивка. Ще се съберат отново в началото на септември, за да се подготвят за участие в празничната програма на Община Хасково за празниците на града.