БСП представи кандидат-кметовете си в Поморие и Карнобат
БСП представи кандидат-кметовете си в Поморие и Карнобат / netinfo

Кандидатите за кметове на БСП в Поморие и Карноат бяха официално представени от областния лидер на партията Николай Тишев.
Полковник Никодим Стоянов ще бъде кандидатурата, с която БСП ще се опита да спечели изборите в Поморие.
Доскорошният офицер от Генералния щаб на ВВС ще бъде и водач на листата. Стоянов обяви, че възнамерява да „отвори" максимално общинската администрация към гражданите и да направи дейността на общината прозрачна. Сред приоритетите си кандидатът на левицата посочи приемане на Общ устройствен план, както и задържането и привличането на младите хора в общината. Никодим Стоянов планира със своя екип да работи по реализирането на проектите за изграждне на нова автогара в Поморие, яхт пристанище, изкуствени плажове на юг от града и увеличаване на зелените площи.
Адвокат Тодор Байчев получи подкрепата на социалистите в Карнобат и ще бъде техният кандидат за кмет на местните избори.Общинският лидер на тамошните социалисти сподели амбицията си да продължи да работи по европейските проекти, които е подкрепял до момента. Кандидат-кметът Байчев заяви готовност да привлече млади хора към листата за съветници и своя екип, както и да спре дисбаланса между общинския център и съставните селища.
Следващата община, чийто кандидат за кмет ще стане ясен, ще бъде Бургас. На 11 юли местните социалисти ще гласуват кой да бъде техния водач на местните избори.