ГЕРБ си постави цел: 100 кмета след вота наесен
ГЕРБ си постави цел: 100 кмета след вота наесен / снимка: БГНЕС, архив
ГЕРБ си постави цел: 100 кмета след вота наесен
80891
ГЕРБ си постави цел: 100 кмета след вота наесен
  • ГЕРБ си постави цел: 100 кмета след вота наесен

Видими резултати за България" - с този слоган от ГЕРБ ще се борят на местните избори наесен. За общините, които изостават в развитието си пък към слогана ще бъде добавено и посланието „Вече е време." От политическата партия си поставиха за цел да спечелят между 14 и 18 областни града, както и да имат кметове в над 100 общини. Предизборният щаб на формацията за пореден път ще оглави заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

От 14 до 18 кметове на областни центрове, над 100 общински и над 1700 общински съветници - към това ще се стремят от ГЕРБ, категоричен бе нейният зам.-председател Цветан Цветанов. Проблеми с бюлетините няма да има, твърди той, защото имало възможност да се отпечатват колкото са необходими.

„Нямаме абсолютно никакви притеснения от страна на нашите политически опоненти какъв ще бъде техният кандидат за изборите", каза той по отношение на битката за градоначалник в столицата.

Цветанов е убеден, че на областно ниво всички кметове на ГЕРБ ще повторят своя управленски мандат. Имало вероятност в малки общини от партията да участват в коалиция.

Осем ще са депутатите, които ще бъдат кандидати за кметове на политическата сила и сред тях са Вяра Церовска за Перник, Валентин Василев за Разград, Любомир Христов за Шумен.

На 13-и септември в столицата от ГЕРБ официално ще представят кандидатите за кметове на всичките 265 общини. Старт на предизборната си кампания партията ще даде на 25 септември.