БСП избира сред 15 души кандидата си за кмет на София
БСП избира сред 15 души кандидата си за кмет на София / снимка: БГНЕС, архив

БСП ще избира от 15 имена кандидата си за кмет на София на предстоящите местни избори през есента. Това стана ясно, след като приключи окончателно процесът по подбор и издигане на предпочитаните личности от районните партийни организации на техните конференции.

Известни са също така и кандидатите за общински съветници, за районни кметове и кметове на кметства във всичките 32 села в Софийска област, допълват от партията.

Най-често посочваните имена сред всичките 15 са тези на Корнелия Нинова, Калоян Паргов, Георги Кадиев, проф. Михаил Мирчев, евродепутата Илияна Йотова, на проф. Иван Данов и на бившия депутат от БСП Евгения Живкова.

Всеки от 15-те избрани може да стане кандидат на БСП за кметна София, но е възможно и да си направи писмен или устен отвод до Градската конференция или на самия форум, който ще се проведе на 25-и юли. Ако никой доброволно не се откаже от номинацията си, всичките 15 имена ще бъдат предложени за гласуване на конференцията от делегатите.

Основният ангажимент на ръководството на Градския съвет на БСП в София до 25-и юли ще бъде организацията на форума. Паралелно с това предстои и провеждането на още три кръгли маси, които са част от поредицата тематични дебати, започнати от столичната организация на левицата от няколко месеца насам.