Майката на атентатора от Тунис: И мишка не можеше да убие, някой го е дрогирал
Майката на атентатора от Тунис: И мишка не можеше да убие, някой го е дрогирал / снимка: Guliver/Getty Images

Извършителят на кървавия атентат от 26 юни срещу туристи в хотел на брега на морето в Тунис е работел в сферата на туризма, заяви министър-председателят на Тунис Хабиб Есид в интервю за в. "Прес", предаде Франс прес.

"Знаем, че е бил член на клуб за танци и е познавал добре туристическия сектор, тъй като е работил като водещ на развлекателни мероприятия", заяви Есид.

Нападателят, застрелял с автомат 38 души, бе идентифициран от властите като Сейфедин Резги - 23-годишен студент от малко градче в провинция Силиана.

Майката на Резги заяви в интервю за в. "Сънди таймс", че синът й е жертва на хора, които са го дрогирали и са му промили мозъка.

"Мисля, че някой е оказал натиск върху сина ми да стори това. Той е жертва като всички останали", каза 49-годишната Разия Манай.

"Синът ми обичаше музика, брейк танци и футбол. Сигурно са го дрогирали и са му промили мозъка, за да направи нещо толкова зловещо и искам да бъдат намерени тези, които са му го причинили", допълни тя.

"Не мога да повярвам. Веднъж имаше мишка в къщи и накарах Сейфедин да я убие. Той каза, че никого не може да убие", каза още Манай. Сейфедин е бил най-големият й син, вторият е умрял на 15 години от мълния, а най-малкият е на 5 години и е аутист.

Източник: БТА