Полицаите посрещнат професионалния си празник с протести. В „Събуди се" по Нова телевизия главният секретар на МВР Георги Костов обясни, че исканията им са преувеличени.

„Държавата явно няма възможност да удовлетвори всички искания. При диалог обаче е възможно да се намери компромисно решение", коментира той.

Все още не знаят кой е младежът на видеозаписа от Борисовата градина

Относно убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина, главният секретар обясни, че има заподозрени лица. Привлечени са множество партньорски служби от Европа и други континенти, които „да помогнат с технически способи".

Костов бе помолен да коментира и протестите в Гърмен и „Орландовци" и създалото се етническо напрежение у нас.

"МВР има сили, ресурс и желание и ще бъде във всяка една критична точка на страната, за да осигури ред и спокойствие за гражданите. Всички райони със смесено население, където има социално-икономически проблеми, са потенциална критична точка. Именно затова провеждаме постоянно наблюдение там", коментира Георги Костов.

На въпрос дали убиецът от магистрала „Струма" Емил Първанов-Ембака е напуснал страната, той отговори, че в момента се проверяват всички възможности, но не пожела да коментира повече.

Източник: Novanews.bg