Дунав среща турци, руснаци и шведи при завръщането си в Еврокупата на ФИБА
Дунав среща турци, руснаци и шведи при завръщането си в Еврокупата на ФИБА / netinfo

"Дунав 8806" ще играе в група в "Д" на турнира за Еврокупата на ФИБА. Това отреди тегленият днес жребий за втората по сила надпревара на "Стария континент" в дамския баскетбол.

Съперници на шампионките на България за последните 4 години са турският тим на "Истанбулски университет", руският "Енергия" от Иваново и шведският "Люлео".

"Истанбулският университет" е четвърти в редовния сезон за 2014/2015 в местния елит и отпада на 1/4-финалите от Адана. Стигнал е и до 1/2-финалите в надпреварата за Купата на Турция. Най-доброто му постижение е 1/2-финал в турнира за Еврокупата на ФИБА за сезон 2013/2014.

Руският "Енергия" е с по-скромна история. Познатата от мачовете срещу "сините феи" с екипа на "Мерсин" Ашли Парис е била звездата на отбора през последния сезон. Той е стигнал до 1/4-финал в руския елит, където отпада от шампиона "Екатеринбург".

"Люлео" пък е дебютант в шведския елит.

Момичетата на Георги Божков стартират с гостуване на "Истанбулски университет" на 29 октомври. След това дунавки приемат последователно шведския, руския и турския тим съответно на 5 ноември, 12 ноември и 3 декември. Последните два мача русенският състав пътува последователно до Швеция и Русия - на 10 и 17 декември.