Русенска филхармония представя хитовете на АББА
Русенска филхармония представя хитовете на АББА / netinfo

Концертът "Класиката среща АББА", който е тази вечер в Русе, се мести в зала "Филхармония" от 20.30 часа, съобщиха от операта. Промяната е заради прогнозите за дъжд.

В концерта най-известните песни на популярната шведска група АББА ще прозвучат в изпълнение на Мариана Попова, Дивна и близначките Александра и Владислава Димитрови, рок банда и Русенска филхармония под диригентството на Найден Тодоров.

„Забелязал съм, че най-големите световни рок групи са се стремяли винаги към симфоничната музика. Можем да започнем с „Дийп Пърпъл” и Джон Лорд, който пише концерт за симфоничен оркестър и рок група и продължава с композиции за симфоничен оркестър. Можем да говорим и за Фреди Меркюри от „Куин” с неговата неистова любов към операта, което води до съвместната му работа по негово настояване с Монсерат Кабайе. Така се ражда песента „Барселона”. Веднага идва ред и на групата АББА с тяхната симфонична творба „Интермецо”, написана през 1974 г., която публиката ще чуе в аранжимент отново на тази година. Миналата година гостувахме с 4 концерта „Класиката среща АББА” в различни градове на България при препълнени зали. И затова решихме да повторим програмата, но този път с български изпълнители", коментира Найден Тодоров.

На 21 юли предстои „Класиката среща КУИН”.