Заради очаквани терористични заплахи Щатите са под блокада преди утрешния им национален празник, съобщава Нова телевизия.

В Чикаго властите очакват повече от 125 000 души за традиционните празненства, което го прави идеална мишена за терористите.

На различни места в цялата страна мерките за сигурност на най-големия празник за САЩ ще бъдат изключително засилени. ФБР и Министерството на националната сигурност издадоха предупреждение към всички да бъдат бдителни по време на празничния уикенд заради засилена опасност от терористични атаки от поддръжници на „Ислямска държава".

Въпреки това те казват, че няма данни за конкретен план за удар на 4 юли. Но властите в цялата страна казват, че са подготвени.

„Полицаите ще работят 12-часови смени. Цивилните ще носят униформи, за да се вижда присъствието им. Пожарникарите също ще засилят своето присъствие, за да се предотвратят евентуални инциденти. Това е целта", заяви кметът на Чикаго Рам Емануел.

Властите в Чикаго, където живеят най-много българи, са взели извънредни мерки, за да предотвратят каквато и да е възможност за атаки.

В Ню Йорк хиляди служители на реда ще следят за възможна заплаха от поддръжници на „Ислямска държава".

Според полицията това ще е една от най-големите им антитерористични операции.
Предполагаема мишена на джихадистите е парадът на „Мейсис".

„Основното събитие за 4 юли ще бъде на „Мейсис център" на Ийст ривър.Там ще има засилени мерки за сигурност, но за момента нямаме никакви специфични заплахи за това събитие", заяви Бил Братон - шеф на полицията в Ню Йорк.

Въпреки липсата на конкретна заплаха службите в цялата страна са готови заради повишената опасност, обявена от ФБР.

Източник: Novanews.bg