Патриотите ще продължат да подкрепят кабинета
Патриотите ще продължат да подкрепят кабинета / снимка: БГНЕС
Патриотите ще продължат да подкрепят кабинета
80848
Патриотите ще продължат да подкрепят кабинета
  • Патриотите ще продължат да подкрепят кабинета

Благодарение на напредъка по пет от поставените като ултиматум седем точки Патриотите взеха решение да останат в управлението и да подкрепят кабинета. От фронта определиха като „задоволителна” работата по част от темите, но предупредиха, че ще продължат с натиска върху правителството за изпълнение на приоритетните им теми.

Патриотите поставиха седем условия на кабинета, за да може управляващите да се радват на подкрепата им, и срок- до 1 юли. От фронта поискаха незабавно премахване на незаконните постройки в Марчево и Гърмен, доизграждане и възстановяване на оградата по границата с Турция, мерки за незаконната сеч, промени в Избирателния кодекс, решаване проблемите на българите в чужбина, спешни действия за овладяване на битовата престъпност и недопускане цената на тока да скочи.

Днес от думите на лидера на НФСБ Валери Симеонов стана ясно, че не са доволни само от две точки - битовата престъпност и цената на тока.

„Още веднъж ще повторя, да продължи подкрепата на програмата за стабилно управление, изпълнявана от правителството на България, като през следващите три месеца ще упражняваме строг контрол върху изпълнението на поетите ангажименти по нерешените проблеми, свързани с битовата престъпност, както и недопускането на повишаването на цената на електроенергията и прекратяване на злоупотребите в бранша”, обобщи Симеонов.

Така стана ясно, че патриотите дават нов срок, след който може и отново да се заговори за подкрепата им към кабинета. Симеонов и лидера на ВМРО Красимир Каракачанов обаче така и не казаха какво този път ще се случи тогава.

„Нека да видим какво ще стане след един месец. Ние сме взели решение да дадем тримесечен период и, ако в този период, се нарушат, най-вероятно ще отидем към прекратяване да не разсъждаваме за неродения Петко, който още не е заченат”, заяви Красимир Каракачанов.

От фронта продължават да настояват за трайно замразяване на цената на тока.