С мотото “През юли в Игротеката“, Летен университет отвори врати в РБХр. Смирненски
С мотото “През юли в Игротеката“, Летен университет отвори врати в РБХр. Смирненски / dariknews.archive

На 2 юли Летен университет „Детско лято 2015" към РБ"Христо Смирненски" в Плевен започна заниманията си за шести пореден път.

Програмата, която се осъщствява от специалистите от Детския отдел и отдел „Чужди езици" с помощта на доброволци, е под мотото „През юли в Игротеката - весел кът на книги, изкуство, игри и приятелство". Заниманията ще бъдат всеки вторник и четвъртък от 13,30 до 15:00 часа.

„Амбицията ни е да организираме интересно и ползотворно част от свободното време на малките си читатели през лятната ваканция, да ги мотивираме да се приобщят към книгата и четенето и да припознаят библиотеката като привлекателно място", споделиха от екипа на Регионалната библиотека.

В рамките на Детския летен университет децата ще участват в различни интерактивни занимания, водени от специалисти - доброволци. Идеята е да научават полезни и любопитни неща от различни сфери, да обогатяват своите знания по английски език чрез игрословици и състезания, да развиват своето въображение и творчески умения в заниманията на Детския парламент и работилница „Сръчни ръце".

За откриването на летните занимания беше представен филм за проведените инициативи през миналото лято, а по-късно децата имаха възможност да гледат драматизация по детската книга „Приключенията на Том Сойер" в чест на 180 годишнината от рождението на нейния автор Марк Твен. Историята представи детското театрално студио „От деца за деца".