Лекоатлет от Червен бряг отива на Балканско първенство в Румъния
Лекоатлет от Червен бряг отива на Балканско първенство в Румъния / plevensport

Състезателите на Спортен клуб по лека атлетика/СКЛА/ „Спринт" - Червен бряг превзеха призовите места на Националния шампионат за юноши и девойки. На 24 и 25 юни на Националния стадион "Васил Левски" млади атлети от цялата страна взеха участие в Националния шампионат за юноши и девойки - старша възраст.

При голямата конкуренция лекоатлетът Сунай Мариянов Янушев от червенобрежкия лекоатлетически клуб завоюва първото място при високия скок с 205 см., като с този резултат покри норматив за участие в Балканското първенство в Румъния което ще се проведе на 4 и 5 юли в град Питещи.

В останалите дисциплини състезателя Ради Весков Сашев също от СКЛА „Спринт" спечели третото място в дисциплината хвърляне на копие с резултат 47,38м.

Емил Маринов от „Спринт" - Червен бряг се окичи с бронзовия медал при момчетата до 16 години в дисциплината хвърляне на копие на НШ за момичета и момчета до 16 год., провел се в гр. София на 10 и 11 юни . Той запрати копието в най-добрия си опит на разстояние 40,65 метра.