Лятна занималня събра в Лясковец 60 деца за игри, творчество и забавления
Лятна занималня събра в Лясковец 60 деца за игри, творчество и забавления / снимка: Пресцентър - Община Лясковец

Весело и безгрижно премина първият месец от лятната ваканция за децата от лясковското НУ „Цани Гинчев". От 1 до 30 юни бе организирана училищна лятна занималня. Тази форма на летни занятия с деца и ученици се провежда за пръв път на територията на община Лясковец. В нея се включиха 32 деца от трите детски градини в града и 27 ученици от началното училище.

Всеотдайно и с много любов, учителите работиха с малчуганите. Те разнообразиха ежедневието им чрез различни дейности като игри и спорт на открито, творчески занимания, изобразително и приложно изкуство, гледане на любими детски филмчета, четене и драматизиране на приказки и др. Много от времето децата посветиха на музикалното и танцовото изкуство.

По време на занятията учениците участваха в три празника. Много изненади и приятни емоции им донесе Денят на детето, а на 24 юни пред родителите си те пресъздадоха поредицата ритуали, свързани с Еньовден. В последния ден, на 30 юни с много песни и танци закриха училищната лятна занималня.

Едномесечният престой в училище помогна на бъдещите първокласници да опознаят училищната среда и бъдещите си учители, да създадат много нови приятелства с по-големите ученици, с които ще се срещнат наесен. Не по-малко доволни бяха и родителите. Те разказаха, че децата им са посещавали училището с много ентусиазъм. Всички родители препоръчват училищната лятна занималня да се превърне в традиция.