Лиляна Павлова похвали Стара Загора
Лиляна Павлова похвали Стара Загора / Dariknews.bg

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова не спести похвали за развитието на Стара Загора в последните години.

"Стара Загора е една област, регион, общщина и град, които за няколко години промениха не само своя облик, но и показаха огромен потенциал. Градът има и своя запазена марка - идеята за центъра на вселената.

Това е регион, в който развитието икономиката показва, че когато има добро съчетание на необходимите фактори, нещата се получават", коментира Лиляна Павлова при откриването на дискусия, посветена на възможностите за публично­-частни партньорства в инфраструктурата и професионалното обучение.

Освен Лиляна Павлова участие в сбирката в Стара Загора взеха заместник министрите на образованието Ваня Кастрева и на труда и социалната политика Зорница Русинова, областният управител Георги Ранов и неговите заместници Маноил Манев и Марияна Кръстева, председателят на Общинския съвет в Стара Загора Емил Христов, заместник кметовете на Стара Загора Иванка Сотирова, Йордан Николов и Янчо Калоянов, кметът на Казанлък Галина Стоянова, десетки представители на бизнеса от цялата страна.

Лиляна Павлова представи приоритетите на кабинета по отношение на инфраструктурата като не пропусна да благодари за бързите ремонти, осъществени на магистралите Хемус и Тракия в последните два месеца. "С денонощен труд строителите свършиха за два месеца това, което по първоначален план трябваше да свършат за две години", обясни тя.

Министър Павлова потвърди намерението на кабинета да изгради тунела под Шипка, както и да продължи с работата по въвеждане на тол-такси по пътищата. Системата трябва да е готова до края на 2017 г. като тя няма да важи за шофьорите на леки автомобили. За тях се предвижда въвеждането на електронни винетки.

Разяснени бяха и новостите по одобрената преди месец европейска програма "Региони в растеж". Средства по нея ще получат 39 български града, сред които и Стара Загора.