Етъра посрещна 13-милионния си посетител  (СНИМКИ)
Етъра посрещна 13-милионния си посетител (СНИМКИ) / DarikNews.bg ,Дарик Габрово
Етъра посрещна 13-милионния си посетител (СНИМКИ)
80834
Етъра посрещна 13-милионния си посетител (СНИМКИ)
  • Етъра посрещна 13-милионния си посетител (СНИМКИ)

Снежана Неделчева от Разград, която живее и работи в Дания, стана 13-милионният посетител в АЕК "Етър". Днес около 11:00 часа тя прекрачи официалния вход на музея и за своя изненада стана център на медийно внимание.

Екипът на комплекса посрещна Снежана по стара българска традиция с хляб и сол, след което тя получи подаръци - сувенири, изработени ръчно от майстори в Етъра.

Директорът на музей доц. д-р Светла Димитрова сама попълни и връчи официалното удостоверение.

Етъра посрещна 13милионния си посетител  (СНИМКИ)
netinfo
"Подбрали сте перфектното място за туризъм. Етъра се усеща с всички сетива. Очите виждат пъстротата на чергите, цветните лехи на фона на калдъръма, зеленината и прекрасните къщи. Ушите чуват ромона на реката и звъна на камбаната. Ръцете докосват мекотата на кожите, хладината на бакърите, а с устата си ще усетите вкуса на симита, сечената мента и приготвеното на жар кафе".

Снежана Неделчева сподели, че се връща в България два пъти в годината - през лятото и зимата, но родината много й липсва.

13-милионният посетител се разписа в почетната книга, където свои послания са оставили личности с принос и влияние в обществения живот, между които Петър Стоянов и Негово Величество Симеон Втори.

За Снежана Неделчева АЕК "Етър" е "Завърнат спомен след 20 години. Добри спомени и усещания".

Етъра посрещна 13милионния си посетител  (СНИМКИ)
netinfo
Няколко минути след приключване на официалното посрещане на 13-милионния посетител през един от входовете на АЕК "Етър" влезе номер 13 000 001 - младо семейство от Добрич - бебето Белослава, малката Елисавета, майката Нина Иванова и бащата Атанас Атанасов.

Младите хора посещават АЕК "Етър" за втори път. Те смятат, че в България има кътчета, които си заслужава да бъдат видени, а места като етнографския музей край Габрово са пазители на родните традиции и българските корени.

Етъра посрещна 13милионния си посетител  (СНИМКИ)
netinfo