ГПЧЕ „Ромен Ролан“ работи по четири проекта на Програма Еразъм
ГПЧЕ „Ромен Ролан“ работи по четири проекта на Програма Еразъм / netinfo

Старозагорската гимназия ГПЧЕ" Ромен Ролан" ще продължи да дава възможност на учители и ученици да си сътрудничат с колеги от цяла Европа. През новата учебна година гимназията започва работа по още два нови международни проекта по програмата за стратегически партньорства в областта на образованието Еразъм +, дейност К2.

Целта на първия проект е да създаде програма за кариерно ориентиране, базирано на принципите на неформалното образование, която ще е продукт на съвместната работа между РМС"Инициатива" и неправителствената организация от Португалия Psientifica.

Първата работна среща на екипа в португалския град Агда вече се осъществи. На нея се планираха дейностите и графика на проекта, чрез който младите хора трябва да опознаят по-добре себе си, да оценят качествата си и да бъдат подпомогнати в професионалната си и образователната си ориентация. До средата на юли 2016 година ще приключи обучението на трима преподаватели от гимназията в Университета Порто, което започва през септември. По този проект ще участват 80 ученици от гимназията.

Вторият проект на ГПЧЕ" Ромен Ролан" предвижида междуучилищно партньорство с училища от Швеция, Испания и Италия. Той ще бъде подписан в края на следващия месец и ще бъде за срок от две години. В него 30 ученици от гимназията ще работят по тема, свързана с междукултурното образование.

В момента гимназията рботи по проект Еразъм К1, който предвижда обучение на 18 учители по чужди езици от гимназията в Германия, Франция и Обединеното Кралство. Трима преподаватели вече са изпратени в Bell International School, Кеймбридж, Англия , а двама учители по френски се обучават в Institut Toraine, Тур, Франция.

През новата учебна година 20 ученици ще вземат участие в двугодишния проект „Храна за мисълта" с партньори от училища в Холандия и Португалия.