Заседава Общински съвет Стралджа
Заседава Общински съвет Стралджа / община Стралджа

Дейността на ОбС Стралджа, неговите комисии и изпълнение на решенията за периода януари- юни 2015г. ще обсъдят като за начало на юлското си заседание днес съветниците от Стралджа.

Ще бъде разгледано изменение на Наредба № 14 за принудителното изпълнение на заповеди за поправяне, заздравяване или премахване на строежи или части от тях на територията на общината. В началото на лятото се очаква  гласуване разрешение за функциониране  на паралелките от първи-осми  клас в ОУ”Св.св.Кирил и Методий”  Зимница под минималния брой на учениците за учебната 2015-2016 г. както и за функциониране на паралелките  от 9-11 клас в СОУ”П.Яворов” Стралджа под минималния брой за предстоящата учебна година.

Предстои обсъждане на поредното предложение за ползване на общински мери и пасища за отглеждане на животни, обсъждане на докладна записка относно учредяване възмездно право на строеж за изграждане на подобект „Строеж 3 – Реконструкция на Компресорна станция „Лозенец” – етап 2 „ към обект „ Модернизация на Компресорна станция „Лозенец”, Странджа”, „Ихтиман” и „Петрич” върху части от имоти частна общинска собственост в землището на с.Лозенец, община Стралджа”.

В дневният ред са включени материали относно продажбата на общинска земеделска земя  - ниви в землището на Джинот, Правдино, Богорово, Войника, Люлин, Маленово, Палаузово и Поляна и продажба на дворно място  в Лозенец.

Кметът Митко Андонов внася докладна записка относно учредяване на безвъзмездно право на строеж на „Сдружение на ловците и риболовците – Стралджа”.

И на това заседание се очаква одобрение на поредните молби за еднократни помощи на нуждаещи се граждани.