Британските депутати хвърлиха саката заради жегите
Британските депутати хвърлиха саката заради жегите / Thinkstock/Getty Images

Горещините във Великобритания се отразиха и на етикета за заседанията на британския парламент, съобщава агенция ТАСС. На депутатите в Камарата на общините бе разрешено да заседават без сака, посочва агенцията.

Вчера във Великобритания бе отбелязан нов температурен рекорд за месец юли - на летище Хийтроу бяха измерени 36,7 градуса по Целзий.

От лондонската служба за спешна медицинска помощ съобщиха, че броят на повикванията заради припадъци са се увеличили с една трета в сравнение с миналата седмица.

В някои учебни заведения бяха отменени спортните занимания. Операторът на железопътната мрежа се обърна с призив към компаниите-превозвачи да намалят скоростта в най-опасните участъци, за да се избегнат аварии.

В графство Есекс Би Би Си нае фургон със сладолед, който се раздава на всички желаещи.

На тенис турнира "Уимбълдън" едно от децата, които подават топките, получи топлинен удар и изгуби съзнание. Детето бе хоспитализирано.

Особено мъчително е пътуването с лондонското метро, което е най-старото в Европа. Температурата на метростанция Чаринг Крос достигна 33 градуса. Абсолютният температурен рекорд във Великобритания бе регистриран през 2003 г. в графство Кент, където бяха измерени 38,5 градуса по Целзий.

Източник: БТА