Майки с искане за повдигната пешеходна пътека на пътя Сапарева баня- Сапарево
Майки с искане за повдигната пешеходна пътека на пътя Сапарева баня- Сапарево / Маргарита Петрова, Дарик

Искане за повдигната пешеходна пътека на пътя между Сапарева баня и Сапарево, направиха майки от курортния град. Въпреки знаците и пешеходната пътека в този участък се кара с висока скорост, което е предпоставка за инциденти.

Още миналата година жителите на кв. Гюргево в Сапарева баня поискаха пешеходна пътека, знаци и поставяне на изкуствена неравност заради високата скорост, с която карат шофьорите.

Пешеходна пътека беше направена и бяха монтирани знаци.

Повдигната пешеходна пътека обаче може да се направи само с разрешението на областно пътно управление, и такава не беше изградена. „Трябва ли обаче да чакаме да стане трагедия, за да се обърне внимание" попитаха майки от курортния град.

Децата в квартала не са малко и родителите настояват да се вземат навременни мерки. Дори и малчуганите да не играят там и да не карат колела по улицата пресичането е опасно. На няколко метра се намира спирка на междуградският транспорт. Само преди няколко дни едно от децата се е разминало на косъм от инцидент.

Децата знаят правилата за движение, поне тези, които се отнасят до тях. Отговорност на възрастните е и те да спазват правилата за движение по пътищата и знаейки, че карат в населено място да ограничат скоростта до позволената.

Дали искането на жителите на кв. Гюргево ще бъде удовлетворено все още не е ясно.

Пътят е собственост на ОПУ Кюстендил.