Състезателки от клуб „Европул Бургас” ще представят България на Балканиади по лека атлетика
Състезателки от клуб „Европул Бургас” ще представят България на Балканиади по лека атлетика / netinfo

Четири състезателки от лекотлетически клуб „Европул Бургас” получиха правото да представят България на предстоящите Балканиади за юноши и девойки младша възраст и за мъже и жени.

Трикратната шампионка на страната Никол Андонова ще се изправи срещу най-добрите спринтьорки при девойките в дисциплините „100 метра гладко бягане” и „100 метра с препятствия” на 4 юли в Сърбия. На този спортен форум ще бъде и петкратната шампионка на България в стартовете на 400 м. и 800 м. Павлина Стоянова. На Балканиадата тя ще участва в състезанието на 400 м. и в българската щафета.

Двукратната републиканска шампионка Йоана Томова ще носи екипа с българското знаме в надпреварата в сектора за висок скок.

Очакванията и към трите са да подобрят личните си резултати, защото към края на сезона те се намират във върхова форма.

Силвия Дънекова ще бъде част от националния отбор при жените на Балканиадата в Румъния за стартовете на 3000 м. стипълчейз и 1500 гладко бягане. Там тя отива със спечелените до момента пет републикански титли и първо място в Купа Европа.

През месец август Силвия ще участва и в Световното първенство в Китай, но венецът на нейните усилия е спечелената квота за Олимпиадата в Рио Де Жанейро през 2016 год.

В началото на лятото състезателката на „Европул Бургас” Мария Димитрова вече беше част от националния отбор на Балканиадата по спортно.

Признанията за клуба следват едно след друго. Преди дни стана ясно, че Никол Андонова и Павлина Стоянова ще бъдат част от българския отбор на Европейския лекоатлетически фестивал в Грузия в края на месец юли. Състезанието е с ранг на европейско първенство и по регламент всяка страна участничка ще бъде представена от петте свои най-добри момичета и петте най-добри момчета от набор 1999 и набор 2000. В стартовете ще вземат участие само онези атлети, чиито резултати са най-високи до момента.

От ръководството на „Европул Бургас” приемат факта, че вече имат пет национални състезателки като най-истинската оценка за работата на старши треньора Петър Райков и и организацията в клуба.

Това е признание не само за нашия клуб, но и за бургаската лекоатлетическа школа – сподели щастлият президент на отбора Румен Ангелов