Две деца пострадаха при катастрофи в града
Две деца пострадаха при катастрофи в града / dariknews.bg/ архив

Две деца пострадаха лека при катастрофа в Пловдив. Към 8.30 часа вчера, на бул. “България”, при потегляне лек автомобил “Пежо” излиза вдясно извън пътя и се блъска в стълб. 52-годишният шофьор и 14-годишна пътничка са прегледани в болница и освободени за домашно лечение. На мъжа е взета кръвна проба за алкохол. По първоначални данни причината за случилото се е загуба на контрол.

Няколко часа по-късно, на бул. “Васил Априлов” лек автомобил “Ауди” не спазва дистанция и блъска отзад лек автомобил “Шевролет”. Медицинска помощ е оказана на 31-годишна жена и 4-годишно момченце, които пътували в “Ауди”-то. 34-годишният водач и 51-годишният шофьор на втората кола са тествани с дрегер, резултатите са отрицателни.

Шофьорка е в болница след друг пътен инцидент вчера в Пловдив. Към 17.30 часа в сектор “Пътна полиция” постъпва сигнал за произшествие на кръстовище между бул. “Кукленско шосе” и ул. “Индустриална”. На място е установено, че влекач “Мерцедес” не спазил дистанция и блъснал отзад лек автомобил “Сеат”, управляван от 32-годишна пловдивчанка. Жената е транспортирана в болница и оставена за наблюдение. По данни на лекарите няма опасност за живота й. Влекачът управлявал 56-годишен мъж от село Соколяне, чиято алкохолна проба е отрицателна.

Други двама шофьори пострадаха при катастрофа вчера в село Кърнаре. Към 17 часа, поради неспазена дистанция, лек автомобил “Фолксваген” е ударен отзад от лек автомобил “Сеат” с 18-годишен водач от Клисура. Младежът е настанен в карловска болница за наблюдение. Медицинска помощ е оказана на 37-годишен мъж от село Черничево, който управлявал първата кола. Двамата участници са тествани за алкохол, резултатите са отрицателни.