Времето на 30 юни: Още дъжд и гръмотевици
Времето на 30 юни: Още дъжд и гръмотевици / БГНЕС, архив

Прогноза за 30 юни, вторник

През следващото денонощие облачността отново ще е по-често значителна. Ще има валежи от дъжд, главно в Западна и Централна България, като през нощта и до обяд ще са по-слаби и на малко места, а в следобедните часове ще са по-интензивни, често придружени с гръмотевици.

Ще е почти тихо, но по време на гръмотевична дейност вятърът ще се усилва. Повече слънчеви часове ще има над източните райони. Максималните температури ще са предимно между 23 и 28 градуса.

Над планините ще е предимно облачно, по билата и върховете и мъгливо. Ще има превалявания от дъжд, на места в следобедните часове ще са интензивни и придружени с гръмотевици. Почти без валежи ще е в масивите от Източна България. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 15 градуса, на 2000 м - около 9 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Валежи са малко вероятни. Вятърът ще е слаб от север. Максималните температури на въздуха ще са 25-27 градуса. Температурата на морската вода е 21-24 градуса. Вълнението на морето ще е до 2 бала.

Юли ще започне със сравнително хладно и предимно облачно време. На места, главно в Западна България, ще бъде с краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса. 

В четвъртък над по-голямата част от страната облачността ще се разкъса и ще 
намалее до предимно слънчево време. Значителна ще се задържи облачността над източните райони, където на отделни места ще има и превалявания. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще са предимно между 26 и 31 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg