Гърция изрази съмнения в честността на Юнкер
Гърция изрази съмнения в честността на Юнкер / снимка: БГНЕС

Гръцкото правителство изрази съмнения по отношение на "честността" на председателя на Европейския съюз Жан-Клод Юнкер, след като по-рано през деня той заяви, че ЕС се чувства предаден от решенията на Гърция.

"Основен елемент за индикирането на добра воля и доверие в преговорите е честността", това заяви правителственият говорител Габриел Сакеларидис след пресконференцията на Юнкер.
Острата реакция на Юнкер дойде, след като е провел телефонен разговор с Ципрас, споделя гръцки правителствен източник, като допълва, че премиерът е отговорил и на обаждане от председателя на Европейския парламент Мартин Шулц.

В двата разговорите той е помолил европейските лидери за отсрочка с още няколко дни на поредното плащане, което страната трябва да направи към кредиторите си и чийто срок изтича във вторник, за да може по този начин да се даде време на гръцкия народ да гласува на референдума.

От своя страна Шулц е заявил, че ще свика незабавно среща на парламентарните групи, за да може да се обсъди възможността да осигуряване на такава отсрочка, допълва още източникът.

Източник: БГНЕС