РИО-Плевен участва в конференция по проблемите на интеркултурното образование
РИО-Плевен участва в конференция по проблемите на интеркултурното образование / romaeducation.com

Конференция на тема „Ефективност на формите на интеркултурно образование - гарант за качествено образование на учениците от различен етнически произход" се провежда на 29 юни във Враца. Организатор е Регионалния инспекторат по образование.

В конференцията участват представители на МОН, Регионалните образователни инспекторати в Плевен и Враца, училища от двете области, общински и областна администрации, неправителствени организации.

Сред целите, които си поставят организаторите са създаване на условия за обмяна на добри практики в мултикултурна среда, осигуряващи качествено образование на учениците, стимулиране на училищните екипи от област Плевен и област Враца да представят постиженията си в организирането и реализирането на дейности, свързани с интеркултурното образование и създаващи предпоставки за подобряване качеството на образование, както и разпространение на опита на училища от областите Враца и Плевен в решаването на практически въпроси за изграждане на културната идентичност на учениците от различни етнически групи и възприемането й като ценност.