Старши комисар Ялчън Расим е новият директор на шуменската полиция
Старши комисар Ялчън Расим е новият директор на шуменската полиция / netinfo

Ялчън Расим е новият директор на Обалстна дирекция на МВР-Шумен. Със заповед на вицепремиерапо коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова той е временно назначен на поста за срок от една година.

Пред състава на дирекцията днес Расим бе представен от директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов.

Ялчън Расим започва работа в системата на МВР през 2003 година като разузнавач в РПУ- Каолиново. През годините е заемал различни длъжности и израства в йерархията. През 2010 година е назначен за началник на РПУ- Каолиново. От 2013 до 2014 година заема поста началник на РПУ- Нови пазар, след което отново е назначен за началник на РУ- Каолиново. По време на службата си в МВР многократно е награждаван с благодарности и писмени похвали. През 2008 година за висок професионализъм и разкриване на тежко криминално престъпление е награден с обявяване на благодарност от Главния комисар на МВР. През 2012 година е награден с писмена похвала от директора на ОДМВР- Шумен.

Досегашният директор на шуменската полиция Илиян Николов, който беше временно назначен на длъжността, ще се върне на поста началник на РУ- Шумен.