Актьор качи 8 кг, хранейки се с нискомаслени продукти
Актьор качи 8 кг, хранейки се с нискомаслени продукти / Thinkstock/Getty Images

Австралийският актьор Деймън Гамо, който е на 38 години, разказа как се е опитал два месеца да се храни здравословно - с нискомаслени продукти и спортни напитки, без никакви забранени сладки удоволствия като шоколад и сладолед, но вместо в по-добра форма се оказал с излишни килограми и омазняване на черния дроб, както и граничеща с диабет висока захар, съобщи в. "Дейли мейл".

ВИДЕО: Митът за разделното хранене

Пораженията за здравето си след експеримента със "здравословната" храна Гамо обяснява с факта, че нискомаслените продукти са с добавки и повече захар. Така той консумирал по 30-40 чаени лъжички захар на ден, без да яде нищо, възприемано като сладко - безалкохолни напитки, сладолед, бисквити, бонбони, шоколад.

"Цялата захар беше от храни, възприемани като здравословни, каквито родителите често дават на децата си - нискомаслено кисело мляко, блокчета мюсли, зърнени храни и спортни напитки". Деймън Гамо засне експеримента си и написа книга за него. Той разказа, че е шокиран от това колко бързо е получил омазняване на черния дроб заради повишената консумация на захар. Най-голямата изненада обаче дошла от промяната в настроението му - станал раздразнителен, по-трудно помнел.

Актьорът призова производителите за по-честни етикети на храните, а и самите купувачи да се информират по-добре. Добрата новина е, че след прекратяването на "здравословния" режим, Деймън Гамо е възвърнал добрата си форма.

Източник: БТА