ВТУ записа 50 студенти в първия ден на акцията Освободи лятото
ВТУ записа 50 студенти в първия ден на акцията Освободи лятото / снимка: ВТУ

Великотърновският университет започна акцията “Освободи лятото”. Целта е да се даде възможност и осъществи прием на студенти в първи курс, редовно и задочно обучение, без конкурс само по документи от дипломата за средно образование, придобита от 2008 г. насам или с оценка от първата кандидатстудентска изпитна сесия, проведена през м. април т.г. Приемът, който е в рамките на 20 процента от утвърдения общ план прием за учебната 2015-2016 г., се осъществява за определени специалности и за определен брой места, качени в сайта на ВТУ.

Акцията стартира успешно и още първия ден са приети 50 студенти. Въпреки очакванията, че ще се запишат за студенти кандидати с нисък успех от дипломата, прави впечатление, че тези опасения не се сбъдват, а са записани кандидати с много висок успех. Информацията за оставащите свободни места се актуализира в сайта на университета всеки ден след 16,00 ч. Акцията “Освободи лятото” ще продължи до 1 юли включително.

Паралелно с акцията “Освободи лятото” се провежда и редовният прием на кандидат-студенти за участия в изпитите и класиранията. Приемът се осъществява в Ректората, Пети корпус и бюрата в цялата страна. Статистиката показва, че засега не се наблюдава намаление на кандидати в сравнение с минали години към тази дата.

За всички кандидат-студенти, които кандидатстват с диплома за средно образование, издадена до 2007 г. вкл., участвали в кандидатстудентските изпити, но получили слаба оценка, Великотърновският университет организира нов кандидатстудентски изпит по БЪЛГАРСКИ ЕЗИК – бърз и облекчен тест, без есе, който ще се проведе на 15 юли 2015 г. от 9,00 ч.