Как Музи оцеля 64 дни без вода и храна от Тексас до Аляска (ВИДЕО)
Как Музи оцеля 64 дни без вода и храна от Тексас до Аляска (ВИДЕО) / Thinkstock/Getty Images

Пореден представител на котешкото семейство доказа, че членовете му имат по девет живота, след като оцеля в продължило два месеца близо 6000-километрово пътешествие, заклещен в диван, съобщи в. "Метро".

Случката разказват Кимбърли и Джес Челф - стопаните на косматия приключенец по неволя. Когато опаковали вещите си в Ел Пасо, Тексас, за да се преместят в нов дом на близо 6000 километра във Феърбанкс, Аляска, те установили, че 2-годишният им питомец Музи липсва.

Собствениците го търсили като обезумели, но котаракът така и не се появил. Решавайки, че Музи е избягал, макар и натъжени, те поели на дългия път без него.

За огромна тяхна изненада 64 дни по-късно, когато в новия им дом пристигнал камион на транспортната фирма с вещите им, откъм стоварения диван долетял отчаян зов. Вътре, заклещен и обезводнен, те открили изчезналия Музи.

Съпрузите Челф незабавно отвели питомеца си във ветеринарна клиника, където той бил подложен на спешна операция. Музи се възстановява добре след премеждието и скоро ще се прибере при собствениците си в новия дом.

Котаракът е получил чернодробно увреждане и в продължение на няколко седмици ще се храни през тръбичка. "Изключително сме развълнувани, че намерихме Музи, но същевременно ни ужасява мисълта през какво е преминал", споделя Кимбърли Челф.

Музи е пътувал с лодка, влак и камион по време на епичното си премеждие в дивана.

Източник: БТА