Горски стражари са хванали бракониерите, отстреляли незаконно дива свиня
Горски стражари са хванали бракониерите, отстреляли незаконно дива свиня / РДГ - Сливен

Залавянето на бракониерите в новозагорско е станало след получен сигнал в Регионалната дирекция по горите - Сливен, съобщават от ведомството. От там допълват, че горските инспектори се засекли бракониерите около 23.00 часа на 21 юни в лозов масив между новозагорските села Коньово и Каменово. Инспекторите направили проверка на автомобил „Нисан Терано”, в която открили

две карабини с оптики, едната от които без номер. При обиска в джипа са открити и 46 патрони за флоберка, 7 патрони за пистолет „ТТ”, патрони за карабините, уред за нощно виждане и уред за мъгла. Служителите на РДГ Сливен са установили, че двамата нарушители са отстреляли незаконно, извън сезона дива свиня около 100  кг.

След сигнал на телефон 112 от служител на РДГ - Сливен на мястото е пристигнала дежурна оперативна група от Районно управление на полицията – Нова Загора.

Двамата нарушители са задържани за 24 часа. Съставени са констативен протокол, акт за установяване на административно нарушение и разписка за отговорно пазене на автомобила и оръжията.