Кредиторите видяха добра основа в новите предложения на Гърция
Кредиторите видяха добра основа в новите предложения на Гърция / Thinkstock/Getty Images

Международните кредитори на Гърция са получили новите й предложения, за да избегне изпадане в неплатежоспособност, броени часове преди днешната извънредна среща на върха на Еврогрупата, която ще бъде посветена на проблема, предаде Франс прес.

"Новото гръцко предложение - получено... Добра основа за постигане на напредък на срещата на върха на еврозоната", написа в акаунта си в Туитър Мартин Зелмайр, началникът на кабинета на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

ЕЦБ ще проведе извънредно заседание за Гърция

Гърция представи новите си предложения вчера следобед. За момента не са разкрити никакви подробности какво съдържат те.

За днес в Брюксел са предвидени интензивни преговори с цел предотвратяване на катастрофалния сценарий на излизане на Гърция от еврозоната.

В 11 ч. (12 ч. българско време) гръцкият премиер Алексис Ципрас ще има среща с председателя на Европейската комисия, президента на Европейската централна банка Марио Драги, управляващия директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард и председателя на Еврогрупата Йерун Дейселблум. След това, в 12.30 ч., ще се съберат министрите на финансите на 19-те страни от еврозоната. В 19 ч. е предвидено да започне извънредна среща на върха на Еврогрупата.

Източник: БТА