Борисов дарява на рибари част от парите за рождения си ден
Борисов дарява на рибари част от парите за рождения си ден / снимки: БГНЕС

До 2017 година Черно море ще бъде изцяло защитено, чрез реализацията на проектите по програма "Околна среда". Това каза премиерът Бойко Борисов по време на откриването на пречиствателната станция в Поморие, която беше завършена в рекордно кратки за страната срокове.

Борисов върна на феновете парите за хеликоптера, с тях купиха топки

"Над 50 пречиствателни станции сме направили, а стойността на екологичните проекти, които са реализирани по морето, са за над 700 милиона лева. До две години Черно море ще бъде изцяло защитено, благодарение на правителството и всички партии, които го подкрепят. Защото тези програми бяха спрени до една", заяви Борисов.

И добави, че по новите шест оперативни програми са отпуснати общо 6,7 млрд. лева за България. 3,5 млрд. лева са средствата, одобрени от ЕК по "Околна среда".

Борисов дарява на рибари част от парите за рождения си ден
netinfo
Малко по-рано премиерът откри в кв. „Сарафово" първото пристанище, изградено по оперативна програма „Рибарство". Там той даде интересна заявка: Борисов обеща на местните рибари да дари част от парите, събрани като подаръци от депутатите за рождения му ден, за завършването на клуба им в квартала.

Други новини от Бургас