Италианската полиция откри 4 млн. евро в градината на наркотрафикант
Италианската полиция откри 4 млн. евро в градината на наркотрафикант / Thinkstock/Getty Images

Италианската финансова полиция иззе близо четири милиона евро в брой, които откри заровени в градината на главатар на наркотрафикантска мрежа недалеч от Торино, предаде Франс прес.

В хода на разследването са издадени 15 заповеди за арест. Досега са задържани осем души - седем в Италия и един в Португалия. Продължава издирването на останалите седем, от които трима са бразилци.

Те са заподозрени в принадлежност към организирана мрежа за трафик на наркотици, която внасяла кокаин от Южна Америка за калабрийската мафия ндрангета.

Полицията уточни, че това е една от най-големите организации за наркотрафик в Италия, с основна база в провинция Торино и с големи клонове в други италиански области.

Заровените в градината пари били "трезорът" на престъпната организация. Освен това, в градината били открити заровени голям брой скъпи часовници, включително 26 ролекса, бижута и други ценни предмети.

В хода на следствието, продължило няколко месеца, са иззети 415 килограма кокаин на обща стойност около 35 милиона евро. Запорирани са недвижими имоти, банкови сметки, фирми и дружества на обща стойност осем милиона евро.

Друга група наркотрафиканти, също свързани с ндрангетата, е разбита в Остия, в района на Рим. Разследвани са 19 души, заподозрени, че са внесли над един тон кокаин през последните две години, съобщи полицията.

Източник: БТА