Обвиниха общински кмет в използване на програми за предизборни цели
Обвиниха общински кмет в използване на програми за предизборни цели / Дарик Враца
Обвиниха общински кмет в използване на програми за предизборни цели
80526
Обвиниха общински кмет в използване на програми за предизборни цели
  • Обвиниха общински кмет в използване на програми за предизборни цели

Кметицата на село Търнак Илка Тодорова обвини кметът на Община Бяла Слатина, че използва програмата „Топъл обяд" за предизборна агитация. „Оказва се, че в България европейските фондове се използват за предизборна политика.

По думите й само 4 дни храната по тази програма се е радвала в специално определеното помещение в кметството. След това без никой да я уведоми мястото е преместено в частна къща. В сградата никой не живеел, но е определена за клуб на ГЕРБ. За разкарване на храната се ползва и частна кола. Тодорова показа и заповед на кмета Иво Цветков, според която за отговорник за радването на храната в Търнак е определен служителят на Общинска администрация Бяла Слатина Георги Йонов, който ще бъде кандидат -кмет в селото от ГЕРБ.

Илка Тодорова твърди и че все още продължава записването за включване в програмата, въпреки, че срокът е изтекъл. Включването ставало като обещаеш да гласуваш за тази партия. „Така разпалваме не само етническо, но и социално напрежение. Бойко Борисов призовава да не разпалваме огъня, но нека се обърне първо към своите кметове", призова Тодорова.

Тя заяви, че ще сигнализира за нередностите Агенцията по социално подпомагане, която отговаря за програмата, ще подаде сигнал и до БАБХ.